Tőzsér: Vannak fontosabb dolgok a futballnál

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

Tőzsér Dániel továbbra is nehezen tudja megemészteni, hogy Dárdai Pálnál gyakorlatilag végigjátszotta a selejtezősorozatot, Bernd Storck azonban a Norvégia elleni két pótselejtező előtt kitette őt a keretből.


„A román meccs előtt találkoztunk, beszéltünk telefonon is. Nem tudom, hogy miért alakult így, és sajnálom, hogy a döntését egy telefonhívással sem tudja megindokolni. Pedig korábban még a véleményemet is kikérte több szakmai kérdésben, nyilván a koromból és a tapasztalatomból adódóan. Nem volt ennek a döntésnek semmilyen előszele” – mondta a Reggeli Start című műsorban a középpályás, aki az idén eddig nyolc meccsen lépett pályára az angol másodosztályban, hatszor kezdőként, kétszer csereként számítottak rá a QPR csapatánál.


Tőzsér (8) alapember volt a válogatottban


A Feröer-szigetek elleni meccs előtt Tőzsér közölte Storckkal és a válogatott szakmai stábjával, hogy elhagyja a telki edzőközpontot, ha várandós feleségénél megindul a szülés, de amint lehet, visszatér Angliából. Ez így is történt, még a meccs napján hazajött, és kezdett is a feröeriek ellen.


A feröeriek elleni meccs előtt már mondta nekem, hogy ha nem áll jól a csapat, akkor engem fog lecserélni.

„Nem elkéredzkedtem, hanem mondtam, hogy ha megindul a szülés, akkor én utazom Angliába. Vannak a futballnál fontosabb dolgok is az életben, ilyen a család, szerintem ez természetes dolog.


Nem hiszem, hogy azon a selejtezőn kilógtam volna a csapatból, szerkezetet kellett váltani, ezért a szünetben valóban lecserélt, onnantól kezdve megszűnt a kommunikáció közöttünk.”

Arra a kérdésre, hogy ha a szövetségi kapitány megváltoztatná a döntését, akkor Tőzsér jönne-e a válogatottba, a focista így válaszolt: „Nem fog így dönteni, de természetesen mennék, ha hívna.”


A teljes beszélgetés: