Tőzsdére vitték a PayPalt

-

Hétfőn megkezdődött a kereskedés a PayPal részvényeivel. Az online fizetési szolgáltató ezzel teljesen levált az eBay-ről, amely még 2002-ben vásárolta fel.


„A PayPal a mai nappal hivatalosan is különvált az eBay-től, és megkezdődött a kereskedés a független vállalat részvényeivel. A cég vezetősége, munkatársai és kereskedelmi partnerei együtt ünnepelték a bevezetés napját, és közösen nyomták meg a tőzsdére lépés pillanatát szimbolizáló PayPal gombot a NASDAQ-on” – írják a sajtóközleményben.


A világ legismertebb online fizetési platformja kivételesen erős pozíciót tudhat a magáénak: a vállalat jelenleg 169 millió aktív fogyasztói számlával rendelkezik a világ 203 piacán, és a tavalyi évben 235 milliárd dollár összesített fizetési mennyiség feldolgozásával (a mobilkészülékről történő fizetések értéke 46 milliárd dollár volt) több mint 8 milliárd dollár nyereséget termelt.


A PayPal egyébként korábban is volt már tőzsdei vállalat a NASDAQ-on, mielőtt az eBay 2002-ben felvásárolta 1,5 milliárd dollárért.

A PayPal mostani részvényei pedig már 2015. július 6. óta elérhetők voltak PYPLV szimbólum alatt, ami lehetővé tette a befektetők számára, hogy már a kibocsátás előtt kereskedjenek a részvények megvásárlásának jogával. A szétválási szabályzatnak megfelelően, aki július 8-án (Record Date) eBay törzsrészvénnyel rendelkezett, 2015. július 17-én minden egyes eBay részvény után egy darab PayPal törzsrészvényt kapott. Ez az időszak július 17-ével lezárult le, mától a megszokott szabályozás szerint megkezdődik a PayPal törzsrészvények kereskedése.