Tőzsdére lép a miniszterelnöki megbízott milliárdos cége

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-


A Budapesti Értéktőzsde honlapja szerint tőzsdére megy 14,65 millió, 0,35 eurós névértékű törzsrészvénnyel a Waberer's International fuvarozó cég.


A vállalat papírjai először kedden, október 6-án jelennek meg a tőzsde terméklistáján, de még nem lehet vele kereskedni, ugyanis a Waberer's egyelőre még zártkörűen működő részvénytársaság (Zrt.).

A kereskedést csak akkor lehet majd megkezdeni – várhatóan 90 napon belül –, ha a cég ehhez minden feltételt teljesített.


Wáberer György

A Waberer's International elnök-vezérigazgatója Wáberer György. Emellett elnöke a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének, valamint miniszterelnöki megbízott is, miután Orbán Viktor a magyar logisztika és közúti fuvarozás fejlesztésének elősegítésével, a versenyképesség javításával és azok végrehajtásával összefüggő feladatok ellátásával bízta meg július elsején.

80 milliárdos vagyonával 2015-ben a Napi.hu 100 leggazdagabb magyar listáján a kilencedik helyre fért fel. Nem mellesleg 2015-ben ő lett Az év üzletembere Magyarországon.

A Waberer’s International Zrt. jelenleg 5500 alkalmazottat foglalkoztat és 3500 járműve van, kamionjai együttvéve évente a Föld–Nap távolság háromszorosát teszik meg áruval rakottan Európa útjain. A Waberer’s International Zrt. egy eladósodott, állami tulajdonú fuvarcégből, a Volán Tefuból vált – immár magántulajdonban – két évtized alatt Európa egyik legnagyobbjává. Sikerességét jelzi, hogy mostanra már francia, német, olasz, lengyel, román, szlovák és brit leányvállalatokkal is rendelkezik.

Innen lehet ismerős a név

-