Továbbra sem tudja az ügyészség, honnan volt pénze Simon Gábornak

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Eddig több mint 100 millió forintot zároltak az MSZP egykori elnökhelyettesének bankszámláján.


Az MSZP egykori elnökhelyettese, Simon Gábor ügyében a nyomozás határideje június 11., ami szükség esetén meghosszabbítható - mondta a Magyar Hírlapnak a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Nagy Andrea hozzátette: a nyomozás feladata, hogy tisztázza, honnan származnak azok az összegek, amelyeket Simon Gábor külföldi bankokban helyezett el. A szóvivő azt is közölte, hogy a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított politikus bankszámláját a gyanúsításban szereplő összeg értékéig zár alá helyezte a bíróság. A lap úgy tudja, a zár alatt lévő összeg meghaladja a százmillió forintot.

A szóvivő megerősítette, hogy Simon Gáborral szemben újabb gyanúsítást nem közöltek, az adócsalás mellett öt rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével gyanúsítják.

A Simon Gábor terhére rótt osztrák bankszámlán elhelyezett összegeken túl az általa vásárolt üdülőingatlan és lakóingatlan ellenértékeként kifizetett forintösszeg is olyan ismeretlen forrásból származott, amelyeket a tárgyévekben benyújtott adóbevallásaiban nem tüntetett fel, és amelyek után az adót nem fizette meg - írta az újság.