Továbbra is szabadlábon a videós gyilkos, egy nőt is megölhetett

Fotó: MTI/EPA-DPA / HENDRIK SCHMIDT

-

Az Interpol európai körözést adott ki a 19 éves német fiú ellen, aki a WhatsAppon beszélt arról, hogy késsel megölte a szomszéd kisfiút.


Egész Európában keresik a rendőrök Marcel Hessét, a 19 éves német fiút, akit késeléssel és most már egy nő megtámadásával is gyanúsítanak – írja a Daily Mail. A nővére által is zavartnak tartott fiú a WhatsAppon beszélt a gyilkosságról, a felvételt pedig egy dark weben keresztül elérhető oldalra töltötte fel. A beszélgetés további részletei is kiderültek, azt írta, hétfő este egy nőt is megtámadott, akivel nehezebb dolga volt, mint a kisfiúval, és a bankkártyája adait akarta megszerezni. Öngyilkossági kísérletről is beszélt a WhatsAppon.

A német rendőrség egész Észak-Rajna–Vesztfáliában arra kérte az óvodákat és a szülőket, hogy a gyerekeket ne engedjék szabadtéren játszani. A rendőrök az egész vidéket átkutatták, még egy iskolát is lezártak ideiglenesen. Az Interpol európai elfogatóparancsot adott ki Marcel Hesse ellen. A fiú általában terepszínű ruhát visel, megszállottja a küzdősportoknak, és munkanélküli. A rendőrség nem tudja, van-e nála fegyver, ezért arra kéri a lakosságot, hogy ha látják, ne közelítsék meg, hanem azonnal hívják a segélyhívószámot.
A megkéselt kisfiú nevelőapja is megszólalt, megdöbbentőnek nevezte, hogy a gyilkos még mindig szabadlábon van, és beszélt arról is, hogyan találta meg a pincében a holttestet.