Továbbra is riadó van Tbilisziben a kiszabadult vadállatok miatt

Fotó: MTI/AP / Beszo Gulasvili

-

A rendkívüli áradás 12 embert ölt meg, óriási pusztítást végzett, közben pedig a grúz főváros állatkertjéből kiszabadult vadak okoznak pánikot.Az állatkertből kiszabadult vadakat felsorolni is nehéz. 20 farkasról, 8 oroszlánról, ismeretlen számú tigrisről, sakálról és jaguárról beszélt az intézmény szóvivője. Elmondta, hogy párat lelőttek, de sok még mindig nem került elő. Egy vízilovat, amely egyébként békésen viselkedett, az emberek igyekeztek „jó útra” terelni. Végül altatólövedékkel elkábították, tudta meg a BBC. Tbiliszi lakóit az önkormányzat arra szólította fel, ne hagyják el otthonukat, amíg az állatok miatt veszélyes kimenni az utcákra.

Az állatkertben három halottat találtak, az nem világos, hogy az árvíz ölte-e meg őket vagy a vadállatok. Az áldozatok közül ketten az állatkert dolgozói voltak.


Víziló- és tigrislesbenEgy életéért küzdő medve


A pusztító özönvizet a Vere áradása okozta, amely általában egy kisvizű patak, de most az iszonyatos mennyiségű víz nem fért el a medrében.

A grúz fővárosban számtalan kisebb házat, autókat sodort el, utakat mosott alá az áradat. A városi temetőt is elöntötte a víz, sok sírt kimosott, a többit hatalmas sártenger lepte el. Tbiliszi lakói közül ezrek maradtak ivóvíz és áram nélkül, voltak, akiket helikopterrel kellett kimenteni elöntött lakhelyéről.


Sötétben, nyakig érő vízben zajlik a mentőakció


Iszonyatos pusztítást hagyott maga után az özönvíz