Továbbra is néma a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Már most több ezer oldalnyi hivatalos irat született a Teréz körúti robbantó néven elhíresült P. László ügyében.


Ügyvédje már nem is próbálja átrágni magát az irathalmon, a Blikknek úgy fogalmazott: az ügyészség dolga, hogy a bebizonyítsák védence bűnösségét, „olvassák ők végig ezt a tengernyi papírt” – fogalmazott ironikusan dr. Brunner Tamás a Blikknek.

– A viccet félretéve, természetesen megfellebbeztük az előzetes meghosszabbításáról szóló határozatot, mert szerintünk semmi szükség a legszigorúbb intézkedésre vele szemben. Mint védője rendszeresen beszélek Lászlóval, aki nem azért hallgat, mert titkol valamit, hanem mert nincs mit mondania a robbantásról. Velem teljesen kommunikatív, részletesen átbeszéljük az éppen aktuális intézendőket vele kapcsolatban, szóval nem arról van szó, hogy senkivel nem beszél, csupán a robbantással kapcsolatok kérdésekre nem tud válaszolni – állította határozottan a védő.

A Blikk információja szerint P. László csak nagyon rövid ideig volt a rácsok mögött teljesen egyedül az elfogását követően, hosszabb ideje azonban egy kétszemélyes zárkában van. Úgy tudjuk, zárkatársával normális a kapcsolata, kijönnek egymással.

– Az egyszemélyes zárka büntetésnek számít, amit az előzetesben lévőknél csak akkor alkalmaznak, ha valamilyen szabályszegést követnek el – magyarázta a kriminálpszichológus. – Teljesen logikus döntés és bevett gyakorlat is az, hogy az előzetesben lévők ketten vagy többen vannak egy zárkában. Lelkileg is könnyebb kibírni a rácsok mögötti keményebb időket, ha van kihez szólnia a gyanúsítottnak – vélekedett Végh József.

A robbantással gyanúsított P. László édesapja még akkor nyilatkozott a Blikknek, amikor először látogathatta meg fiát az előzetes letartóztatásban. Akkor úgy fogalmazott, nem volt éppen gördülékeny a beszélgetés a fiával.

– Igazság szerint nem nagyon tudtunk mit mondani egymásnak, Laci nem megtört, hanem értetlen – mesélte a Blikknek az édesapa.