Tovább tüntetnek az egyetemisták a felsőoktatás átalakítása miatt

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Hétfői fórumuk nem érte el a kellő hatást szerintük, ezért ma újra tüntetnek és vonulnak.


Az egyetem nem gombfocipálya!

– kezdik közleményüket a szerdai tüntetés szervezői. Szerintük az Emmi nem akarja megérteni a követeléseiket, nem néhány szak léte a kérdés, hanem az egyetemi autonómia – írják. Ezért arra kérik a felsőoktatásért felelős államtitkárságot, hogy hozzák nyilvánosságra a törvénytervezet alapjául szolgáló szakmai háttéranyagokat és hatástanulmányokat, és követelik a teljes, érdemi egyeztetést az érintettek bevonásával.


A tüntetés szerda esete hattól kezdődik a Emberi Erőforrások Minisztériuma Szalay utcai székházától, majd szolidaritásképpen a tüntetők átvonulnak a Ludovika térre a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskolához.

A tüntetésen több egyetem oktatója és hallgatója is felszólal. A Facebook-eseményt róla itt találják.


A tervezett útvonal

Este hatkor találkozunk az EMMI-nél, ahonnan rövid beszédek után A Bajcsy Zsilinszky úton, a kiskörúton és az Üllői úton átvonulunk a Ludovika térre a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskolához.

Posted by Ne szűnjön meg az ELTE TáTK - Veszélyben vannak az egyetemeink on 2015. április 22.

Hétfőn az ELTE Társadalomtudományi Karán és a BME Gépészmérnöki Karán is fórumot tartottak, többek között azért, hogy ne szüntessenek meg több szakot, amelyeket a felsőoktatásért felelős államtitkárság tervezete tartalmaz. A fórumokról, és az azt követő vonulásról itt olvashatja közvetítésünket.


Kedden aztán Felsőoktatási Kerekasztalt tartottak, miután Palkovics László államtitkár bejelentette, több érintett szak megszűnését is visszavonják, így a nemzetközi tanulmányokét is.