Tovább tart Babos félelmetes menetelése Miamiban

Fotó: MTI/AP / Alan Diaz

-

Babos Tímea legyőzte a japán Oszaka Naomit, így bejutott a nyolcaddöntőbe a miami keménypályás tenisztorna női versenyében.


A világranglistán 49. magyar játékos ellenfele a WTA-rangsor 104. helyén áll és előzőleg a tizennegyedikként kiemelt olasz Sara Erranit búcsúztatta. Babos is bravúrral nyert a 64 között: szetthátrányból fordítva verte a ranglistán 14. cseh Karolina Pliskovát.

A vasárnapi csatában a 22 éves magyar teniszező 2:2 után 5:2-re meglépett, négy évvel fiatalabb ellenfele azonban utolérte őt. Babos 6:5-ös vezetésnél brékelt ismét, ezzel pedig hozta a 41 perces első játszmát.

A folytatásban Babos már hengerelt, gémet sem engedett a szabadkártyával indult Oszakának, végül 1 óra 6 perc elteltével ünnepelhetett. A nyolcaddöntőben a WTA-rangsorban harmadik, Australian Open-címvédő német Angelique Kerber vár rá.


A Facebookon így ünnepelt:

Ujabb gyozelem Miamiban!!!󾌬Es Boldog Nyulat Mindenkinek!󾇒One more win in Miami!!!󾌬And Happy Easter Everyone!󾇒

Posted by Babos Tímea on Sunday, 27 March 2016

„Rettenetesen örülök a mai győzelemnek. Főleg annak fényében, hogy két nappal ezelőtt egy nagyon-nagy mérkőzést játszottam, nagyon-nagy meccset nyertem – kezdte az értékelést saját honlapján Babos. – Szerettem volna tovább menetelni ezután is. Az ellenfelem elég kellemetlenül játszott, rengeteg váratlan ütése volt, volt olyan időszak, amikor csak ászokat ütött. Résen kellett lenni, de végül is sikerült jól alkalmazkodni a taktikájához. Örülök, hogy így alakult, sikerült két szettben nyernem.


Alig várom a hétfői meccset, egyéni és páros is lesz, szóval nem lesz könnyű napom.

Most a regeneráció a legfontosabb. Voltam már jégfürdőben, aztán ebéd és masszázs. Majd pihenek a hétfői meccsek előtt” – nyilatkozta Babos.

Párosban a kazah Jaroszlava Svedova oldalán már korábban bejutott a nyolcaddöntőbe.