Tovább nőtt a brüsszeli terror halálos áldozatainak száma

Fotó: DPA / FEDERICO GAMBARINI

-

Összesen három embert vádoltak meg terrorizmussal Belgiumban a hétvégén végrehajtott 13 rendőrségi rajtaütés után. A múlt heti merényletek áldozatainak száma 35-re nőtt, miután négyen a kórházban haltak bele a sérüléseikbe..


A rajtaütéseket a belga rendőrség Brüsszelben és az észak-belgiumi Mechelen és Duffel városokban hajtotta végre.


A három elfogott és megvádolt férfinek a keresztnevét árulták el a hatóságok: Yassine A-t, Mohamed B-t és Aboubaker O-t terrorizmussal összefüggésben tartóztatták le, ám azt nem tudni, hogy kihallgatták-e őket a március 22-iki öngyilkos merényletek kapcsán.

A vád szerint mindhárman terrorista csoportban tevékenykedtek.

A brüsszeli repülőtéren illetve a metróban elkövetett támadások sérültjei közül négyen elhunytak a kórházban, így a halálos áldozatok száma 35-re nőtt, közölte a Twitteren Maggie De Block egészségügyi miniszter. Két nappal ezelőtt arról írt, hogy még mindig 101 ember fekszik kórházban, közülük 32-en az égési osztályokon.A belga főváros krízisközpontja korábban azt közölte, hogy a robbantások 28 áldozatát azonosították. 15-en haltak meg a repülőtéren, hat belga és 9 külföldi állampolgár. A metróban elkövetett támadás 13 azonosított áldozata közül 10 belga és három külföldi.

A külföldi áldozatok brit, kínai, amerikai, holland, francia, német, olasz és svéd állampolgárok voltak.