Tovább csökkent a Jobbik tábora

-

A Fidesz erősödött, az MSZP változatlanul a második helyen áll.


A Fidesz szavazóinak száma - a májusban mért mélypontról elmozdulva - újabb egy százalékpontot növekedett, és így a párt támogatottsága 24 százalék. Azonban a párt támogatóinak aktivitása csökkent, így a biztos szavazók körében csökkent a támogatottsága.

Az MSZP támogatottsága ötödik hónapja változatlan, továbbra is 12 százalék. A pártnak szavazóinak aktivitása viszont most növekedett, és újra ők a legaktívabbak. Az MSZP az összes megkérdezett körében - hibahatáron belül maradva -, továbbra is megelőzi a Jobbikot - írja a Vasárnapi Hírek számára készített elemzésében a Publicus Intézet.

A Jobbik támogatóinak száma ebben a hónapban újabb egy százalékpontot csökkent és így, új mélypontot elérve, 10 százalék. A párt támogató továbbra is a legkevésbé aktívak, csupán 63 százalékuk menne el szavazni. A biztos szavazók körében ezzel éppen hibahatáron van a Jobbik lemaradása az MSZP-hez képest.Változás nélkül

A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan 3 százalékon áll, a párt vezetőjének bejelentett távozásának nincs hatása a támogatottságra. A DK támogatóinak száma nem változott, továbbra is 3 százalék. Az Együtt, a PM és a MLP támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.Folytatódik az elmúlt fél évben tapasztalt küzdelem a második helyért, ahol az MSZP az összes megkérdezett körében folyamatosan megelőzi a Jobbikot. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Jobbik tisztújítása után nem tudott lendületet venni, és nem növekedett a támogatottsága. Az elkövetkező hónapok kérdése, hogy a most tapasztalt változás trendszerű lesz-e. A LMP vezetőváltása sem volt egyelőre hatással a párt szavazói bázisára - változást a bejelentés utáni második alkalommal sem mértek. A bizonytalanok aránya nem változott, 46 százalék.