Tóthot beszavazták a pingpongosok a nemzetközi szövetségbe

Fotó: AFP / AFP

HÁTTÉR

Tóth Krisztinát beválasztották a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) sportolói bizottságába, amelynek mandátuma 2018-ig szól.


A szervezet élén újraválasztották elnöknek a fehéroroszok legendás játékosát, Vlagyimir Szamszonovot, míg a hétszeres Európa-bajnok Tóth mellett a belga Jean-Michel Saive, a horvát Zoran Primorac és az ausztrál David Powell kapta a legtöbb voksot a játékostársaktól. Maga a testület további két tagot, a kínai Vang Licsint és az amerikai Ashu Jaint jelölte. Az ITTF végrehajtó testületének három küldöttjével, a perui Angela Morival, az egyiptomi el-Szajed Lasinnal és a hongkongi Ju Kvok Szivel együtt összesen tízfős lesz a sportolói bizottság.


Magyar aranyérmek az osztrák bajnokságban

A nőknél Lovas Petra csapata, az SVS Ströck, a férfiaknál pedig a Demeter Lehel vezette SPG Wels nyerte az osztrák asztalitenisz-bajnokságot. A Ströck a vasárnapi döntőben - a magyar játékos nélkül - 4-3-ra győzte le a címvédő Linz AG Froschberget, így 2011 és 2012 után harmadszor hódította el a végső sikerért járó serleget. Demeterék az SVS NÖ ellen léptek asztalhoz a fináléban, s meglepetésre 4-0-ra diadalmaskodtak, megszakítva ezzel a rivális 14 éve tartó uralmát. "Ez a győzelem egy ajándék" - mondta Demeter. "Az, hogy a saját csarnokunkban játszhattunk, kis előnyt jelentett. Az érzés, hogy bajnokok lettünk, egyszerűen hihetetlen." A négyes döntőnek mindkét nemnél Wels adott otthont.