Totális összeomlás a Real Madridnál

Fotó: AFP / CRISTINA QUICLER

-

Nem elég, hogy nem jönnek az eredmények, szinte felfoghatatlan hibákat követtek el a szerda esti spanyol kupa-meccsen.


A spanyol bajnokságban harmadik Real Madridra a harmadosztályban harmadik Cádiz várt a spanyol kupában szerda este. A Real még nem heverte ki a Barcelonától hazai pályán kapott megalázó négyest, elvégre a Bajnokok Ligájában három nappal később kis híján pontot vesztett 4-0-s vezetésről (végül 4-3-ra verte a Sahtart).

Na majd a Cádizzal játszunk egy felhozómeccset, gondolhatták a szurkolók. Odáig stimmelt is a dolog, hogy Gyenyisz Cserisev már a harmadik percben vezetést szerzett a Realnak. Csakhogy Cserisev nem is játszhatott volna, mert az előző idény végéről volt egy eltiltása.

A rendes forgatókönyv szerint csütörtökön a Cádiz megóvja a meccset, a Realt pedig kizárják a spanyol kupából. Rafael Benítez edzőnek sikerült másodszor ugyanabba a folyóba lépnie, ugyanis 2001-ben, amikor a Valenciát irányította, szintén egy jogosulatlan szereplés miatt zárták őket ki a kupából.A Realnál uralkodó káoszt tökéletesen jellemzi, hogy nevezték a meccsre a szintén eltiltott Borja Mayoralt is, akit kiállítottak a tavalyi ifjúsági kupadöntőn (1-2 a Rayo ellen). Annyi esze legalább volt valakinek a madridiaknál, hogy Mayoralt nem küldték be, Cserisevet pedig lecserélték a szünetben, hátha ezzel megússzák a kizárást.A Real még abban reménykedhet, hogy a Cádiz megkapja 3-0-al a meccset – ezt simán be lehetne hozni a madridi visszavágón, elvégre a pályán Cádizban is nyert 3-1-re a csapat, miután a második félidőben Isco duplázott, hazai részről pedig Kike Márquez a 88. percben szépített. A drukkerek mégsem őt éltették, hanem rákezdtek a „Gracias Cserisev!” kórusra.A meccs után megkérdezték Iscót, óvna-e, ha a Cádizt képviselné? „Igen, minden bizonnyal” – felelte röviden. Korábban a Barcelona egy sima 6-1-es győzelemmel gyalogolt a legjobb 16-ba a szintén harmadosztályú Villanovese ellen.