Torzszülött pumát lőttek le Idahóban

-

A kutatók még nem láttak az amerikai Idahóban elejtett pumához hasonlót. Az állatnak eggyel több fogsora volt a kelleténél, ráadásul a homlokából nőttek ki a felesleges fogai.


A nagymacska egy Weston nevű város lakott területére merészkedett le a hegyekből, rátámadt az egyik helyi lakos kutyájára. A kutya túlélte a támadást, de az állat gazdája a puma után eredt, és órákkal később lelőtte a vadállatot. Ezután Idaho egyik természetvédelmi tisztviselője szemügyre vette az elejtett pumát, és ekkor vette észre, hogy a nagymacska homlokának baloldalán egy kifejlett fogsor éktelenkedik, körülötte bajusszal – írja a BBC.


A régió biológusai ehhez foghatót még soha nem láttak, a rendellenesség egy tumor következménye lehet, de az is elképzelhető, hogy a puma a még az anyaméhben elpusztult sziámi ikerpárjának fogsorát hordta a fején.A puma egyébként meglehetősen gyakori állat Idahóban, ám a hegyekből nagyon ritkán mászik le lakott területre. Leginkább a zsákmányállatai, például a szarvasok, csalhatják le a nagymacskát a városokig.