Törzsi gyógyítóktól rettegnek a Premier League afrikai focistái

Fotó: Getty Images / Dan Kitwood

-

A Sun szerint több Premier League-játékos is több ezer fontot fizet afrikai törzsi gyógyítóknak, hogy ne átkozzák el őket. Hátborzongató sztorikról mesélt egyikük felesége.


Az angol napilap a cikkét két forrásra hivatkozva írta meg, egyikük egy, a neve elhallgatását kérő afrikai Premier League-játékos felesége, a másik pedig Brown Ideye, aki korábban játszott a West Bromwich Albionban, de most már Görögországban, az Olimpiakoszban szerepel.


„Ismerek olyan játékosokat, akik kapcsolatban állnak dzsu-dzsu férfiakkal, és egyszerűen nem tudnak kiszakadni abból a körből. Az egy csapda. Először csak keveset fizetnek nekik, de aztán egyre többet.


A dzsu-dzsunak óriási hatalma van

– mondta Brown Ideye, utalva az egyik legősibb afrikai törzs befolyására.

A focistafeleség arról beszélt a Sunnak, hogy ezek a dzsu-dzsu törzsi gyógyítók néhány afrikai játékos számára fontosabbak, mint a csapat vezetőedzője. „Ha egy ilyen dzsu-dzsu vezető azt mondta volna a férjemnek, hogy soha többé ne rúgjon labdába, akkor másnap visszavonult volna. Ő például többször hazautazott a kis falujába, hogy megtisztítsák. Ilyenkor áldozatot kellett vinnie, és elvágni a torkát egy fehér kecskének, egy báránynak vagy egy csirkének. Nagyon sok kamu dzsu-dzsuvezető van, akik Ranger Roverekkel járják az utakat és luxuslakásokban élnek. Az igazi dzsu-dzsu gyógyítók azonban egy kunyhóban laknak és nem használnak áramot.”


A dzsu-dzsu szertartás 2.50-nél kezdődik:


A Sun szerint egyszer egy dzsu-dzsu férfi fekete mágiát alkalmazott egy csapaton egy fontos európai kupameccsen előtt, és csak 50 ezer fontért (több mint 21 millió forint) lett volna hajlandó levenni a rontást róluk. A csapatkapitány elhajtotta őt, pedig az egyik afrikai csapattársa erősködött, hogy inkább fizessenek neki. Az angol együttes kikapott, úgy, hogy a csapatkapitány és az afrikai focista is nagyot hibázott.


Hátborzongató volt

– kommentálta a focistafeleség, aki szerint az afrikai játékosok nagy része akár több ezer fontot is fizet ezeknek a gyógyítóknak.


Emmanuel Adebayor, a Tottenham togói csatára tavaly több hetet kénytelen volt kihagyni, akkor hivatalosan azt kommunikálta a klub, hogy családi problémák miatt hazautazott. Valóban volt családi problémája, elmondása szerint édesanyja törzsi dzsu-dzsu átkot szórt rá, ezért nem ment neki a góllövés, így haza is utazott, hogy levetesse a rontást.Bátyja szerint képtelenség, amit állít, muzulmán kuruzslók kimosták Emmanuel Adebayor agyát. A togói játékos tavaly 17 meccsen csupán 2 gólt lőtt a Tottenhamben, az idei szezonban még nem kapott lehetőséget tétmeccsen a Tottenhamben.