Törökországból igazolhat hátvédet a Fradi

Fotó: AFP / DIMITAR DILKOFF

-

Török lapok szerint a Fenerbahce cseh válogatott középső védője, Michal Kadlec a Ferencváros kiszemeltje. Kadlec nem alapember a Fenernél, a zöld-fehéreknek viszont nagyon kellene.


Mateo Pavlovic és David Mateos távozása, valamint Batik Bence sérülése miatt középső védőt keres a Ferencváros – írja az NSO.hu.

A megoldást a Fenerbahce cseh légiósa, Michal Kadlec jelentheti, aki az első két idényben összesen csak 21 meccsen lépett pályára az isztambuliaknál, ahol ráadásul hárman is Kadlec előtt vannak a posztján (Bruno Alves, Simon Kjaer és Abdoulaye Ba).

Kadlec a Transfermarkt című szaklap szerint hárommillió eurót érhet, a szerződése azonban 2016-ban lejár, így a törökök most még kaphatnak érte átigazolási pénzt, nyártól viszont már nem. A hatvanszoros válogatott játékos a nyolc közül az utolsó gólját éppen Magyarországnak lőtte a nemzeti csapatban.

A Fradi a múlt héten eladta a brazil Somaliát a francia élvonalbeli Toulouse-nak, valamint David Mateost az amerikai Orlandónak. Kérdés, az értük kapott pénzből meg tudja-e szerezni a 30 éves Kadlecet, aki a Leverkusenben 120 Bundesliga-meccsen lépett pályára.