Törökország akár külföldön is megbosszulja az ankarai terrortámadást

Fotó: MTI/EPA / STR

-

Recep Tayyip Erdogan szerint bárhol, bármilyen szükséges erőt bevetnek, hogy bosszút álljanak a legkevesebb 28 halálos áldozattal járó robbantásért.


Szolidaritását fejezte ki Törökországgal Ned Price, az Egyesült Államok szóvivője az ENSZ Biztonsági Tanácsában a szerda esti ankarai terrormerénylet miatt, amelynek legkevesebb 28 halálos áldozata van. Az eddigi információk szerint a robbantást Ankara belvárosában, egy katonákat szállító konvoj mellett hajtották végre, egyelőre azonban még senki nem vállalta a felelősséget a terrorakcióért.


„Teljes mértékben Törökország mellett állunk, amely erős szövetségesünk a NATO-ban” – mondta Ned Price a BBC szerint. Megszólalt Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök is, aki azt mondta, nem haboznak „bárhol, bármilyen szükséges erőt bevetni”, hogy megbosszulják az akciót. „Nem fogunk habozni bármilyen eszközt bevetni akár itthon, akár külföldön, hogy megbosszuljuk ezt a támadást, amely országunk egysége és biztonsága ellen irányult” – mondta Erdogan.

A török elnök a támadás miatt lemondta mai azeri látogatását, Ahmet Davutoglu kormányfő pedig Brüsszelbe nem megy el a csütörtökön kezdődő uniós csúcsra, pedig ennek témája éppen a menekültválság megfékezése lenne – török közreműködéssel.