Török Zsolt még mindig a Mount Everesten van

-

Az aradi hegymászót, aki csapatával együtt készült a Mount Everest meghódítására, a szombati lavina az 1-es táborban érte. Egyelőre az alaptáborban rekedt.


Társainak Facebook-bejegyzéseiből, illetve a saját oldalán megosztott bejegyzésekből az derül ki, hogy Török Zsolt még mindig a Mount Everest alaptáborában van, immár egyetlenként a romániai csapatból, mivel a többiek elindultak lefelé a hegyről.

Két, szinte egyszerre felkerült bejegyzésből tudható, hogy az aradi hegymászónak csak a ruhái maradtak meg, a többi holmiját elpusztította, illetve nagy területen szétszórta a lavina. Biztosítása terhére helikopterrel szeretne eljutni a fővárosba, Katmanduba, mivel nem tud legyalogolni Lukláig, ahol a repülőtér van, és ahonnan a hegymászók többsége megkezdi az utat az alaptáborig. A repülőjegyárak amúgy is a csillagokba szöktek, számolnak be a hegymászók a közösségi portálokon.

Török és hegymászó társa még tegnap, helikopterrel jutottak le az 1-es táborból az alaptáborba. A két tábor közötti utat szinte teljesen tönkretette a szombati földrengés által keltett lavina.

Az már biztos, hogy a mászószezon erre az évre gyakorlatilag befejeződött, mivel nem maradt elegendő idő május közepéig, amikor a csúcstámadások többségét megkísérlik.