Török Gábor: Az MSZP Mohácsa

Fotó: VS.hu/Kozma Zsuzsi / VS.hu/Kozma Zsuzsi

-

A politikai elemző szerint az MSZP Mohácsa az EP-választás, mivel Gyurcsány és Bajnai nagyon megközelítette őket.


„Itt a nagy meglepetés. Az MSZP Mohácsa lehet ez a választás – nem elsősorban a harmadik hely miatt, hanem azért, mert ennyire megközelítették Gyurcsányék és Bajnaiék.”
írta Török Gábor politikai elemző a Facebookon. 31 százalékos részvételi aránynál a DK csak három százalékra van az MSZP-től. Előzetesen mi is azt írtuk, hogy sorsdöntő lesz a baloldal számára az EP-választás, amelyen – a fővárosban – egyértelműen leszerepelt az MSZP. 67 százalékos feldolgozottság után is posztolt a politikai elemző:
„Még mindig ugyanazt látjuk, pedig ez már 67 százalékos feldolgozottság. Ki gondolta volna, hogy a DK ennyire megközelíti az MSZP-t? Amúgy, ha a három baloldali párt eredményét összeadjuk, az (26,84) majdnem pont annyi, mint az áprilisi hazai eredmény (26,21).”
Ráadásul figyelmeztetett:
„Az MSZP eddigi leggyengébb választási eredménye:
1990 - parlamenti választás Magyar Szocialista Párt (MSZP) 534 898 10,89%


Ide kattintson tovább, ha több EP-választásos tartalomra kíváncsi

Az EP-választást élőben követheti percről percre: részvételi adatok, szavazó politikusok, Facebook-posztok és érdekességek, minden egy helyen – ide kattintva meg is nézheti. Igaz-e a legenda, hogy az Európai Parlamentben az MSZP- és Fidesz-képviselők egyetértenek a legtöbb kérdésben? Kik a legnagyobb ellenfelek az EP-ben? Mi folyik ott egyáltalán? Öt év több mint 7000 szavazásának elemzésével és vizualizációjával válaszolunk a kérdésekre. Három konkrét sztorit is megnézünk – ide kattintva olvashatja EP-snowfallunkat.