Törőcsik András többé nem lesz képes önálló életre

Fotó: MTI / Földi Imre

-

Az Újpest hatvanéves focilegendája két agyműtéten van túl, könnyen lehet, hogy élete végéig kórházban kell maradnia.


Tavaly március óta két agyműtéten esett át az Újpest legendás focistája, Törőcsik András. Állandó ápolásra szorul, a barátai szerint valószínűleg sosem hagyhatja már el a kórházat.

Törőcsik az elmúlt másfél évben több kórházban és szanatóriumban is megfordult, jelenleg Budakeszin, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben ápolják – írta a Blikk.

„Törő egészen jó színben van, sokkal jobb állapotban, mint az utóbbi időkben bármikor – mondta a lapnak Martos Győző, a Ferencváros korábbi védője, aki a napokban látogatta meg Törőt. – Kisimult az arca, jó a közérzete. Úgy vettem észre, le is nyugodott kicsit. Korábban szinte két percig nem tudott egy helyben maradni, mindig menni akart valahová. Jót tesz neki, hogy végre egyedül van a szobájában. Persze az is fontos, hogy naponta elviszik masszíroztatni, és megmozgatják, karbantartják az izmait.”

Martos ugyanakkor nem lát esélyt arra, hogy Törőcsik képes legyen önálló életre, és valaha is kijöjjön a kórházból. Mint mondta, „aggasztó, hogy továbbra is képtelen ellátni magát. A vécére sem tud egyedül kimenni.”