Tornatermeket és tanuszodákat szórnának szét az országban

Fotó: Vs.hu/Kozma Zsuzsi

-

A vagyonpolitikai helyettes államtitkár 78 projektet jelentett be. Az ígéret szerint a jövő tanévben minden elkészül.


Tornatermek, tantermek és tanuszodák épülhetnek a nemzeti köznevelési infrastruktúrafejlesztési program keretében az ország számos pontján az elkövetkező időszakban.

Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikai államtitkári feladatokat is ellátó helyettes államtitkára bejelentette: a 78 projektre 38,7 milliárd forintot fordítanak 2014 és 2018 között.

A program első ütemében szereplő 24 tanterem közül tízet már átadtak (Csanádpalota, Diósd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Győrújbarát, Nagykovácsi, Petőfiszállás, Sződ, Telki és Vácduka településeken). Emellett Budakeszin, Dunakeszin, Fertődön, Geszten és Izsákon komplett iskolafejlesztés valósulhat meg.

Az idén tornateremre, tantermekre és tanuszodákra egyaránt 2,97-2,97 milliárd forint áll rendelkezésre - jelezte. Hozzátette: 24 tanterem, 5 komplett iskolafejlesztés valósulhat meg, 25 tornaterem és 24 tanuszoda épülhet meg.

A program részét képező beruházások teljes egészében központi költségvetési forrásból valósulhatnak meg, a tervek szerint a 2016/2017-es tanévben valamennyi befejeződik.