Tornádó volt Bátán, többfelé jégeső okozott károkat

Forrás: köpönyeg.hu

-

Éjszaka keleten lehetnek zivatarok, ezeket sok csapadék kísérheti.


Tornádó volt a Tolna megyei Bátán, és több településen is jégeső pusztított. A heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt az ország középső és keleti részein több járásban jelenleg is elsőfokú riasztás van érvényben. Képeket a Köpönyeg oldalán láthat.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében azt írta: az esti órákig több helyen (főként az ország keleti felén) alakulnak ki zivatarok. Ezeket nagy mennyiségű csapadék (akár 20-25 milliméternyi), erős szél és kisebb méretű jég kísérheti. Egy-egy intenzívebb zivatar kialakulhat, amelyet 2 centiméteresnél nagyobb átmérőjű jég is kísérhet, esetleg 70 kilométer/óra feletti széllökéssel.

Éjszaka szintén inkább keleten lehetnek zivatarok, ezeket sok csapadék kisérheti. Csütörtökre virradóra a kevésbé felhős, szélcsendes területeken köd képződhet. Napközben jobbára a Tiszántúlon és Borsodban, kisebb eséllyel a nyugati határvidéken lehet zivatar, várhatóan felhőszakadás nélkül.

A legalacsonyabb hőmérséklet 5-14 Celsius-fok között valószínű. Északnyugaton lesz a leghidegebb, délkeleten a legenyhébb a hajnal. Napközben 19-24 fokig melegszik a levegő.