Torlódás volt Hegyeshalomnál, az ásotthalmi átkelőt lezárták

-

Az M1-es autópálya végén lévő határátkelőhelyen egy kilométeres torlódás alakult ki, de a délelőtt folyamán az osztrák rendőrök ideiglenesen felfüggesztették a szúrópróbaszerű ellenőrzéseket. Ásotthalomnál szerda reggel hét óra óta nem engednek át a határon, a tompai átkelő előtt több kilométeres dugó volt.


Egy kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pontnál, ahol az osztrák hatóságok reggel hét órától ellenőrzik a Magyarországról kilépőket. A magyar–osztrák határszakaszon a hegyeshalmi mellett a Kópháza–Sopronkeresztúr (Deutschkreuz) határátlépési pontnál is ellenőrzik az autókat, ott azonban egyelőre folyamatos a haladás – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.


Az Útinform tájékoztatása szerint Rajka felé az M15-ös autóúton szintén zavartalan a forgalom.


Az 1-es főúti határátkelőn változatlanul csak a gyalogosok léphetik át a határt.

A magyar–szerb határon a Röszke–Horgos határátkelőhelyen az M5-ös autópálya és az 5-ös főút is le van zárva. A kifelé tartó forgalmat Röszkén a 172+500 km szelvényben a Röszke–Mórahalom összekötőútra terelik, (5512-es jelű út). Onnan az 55-ös főúton lehet továbbmenni a tompai átkelőhelyre. Itt azonban jelentős torlódásra kell számítani, szerda reggel 4 kilométeres sor állt a határátkelőnél.


Határhelyzet Hegyeshalomnál


Az országos rendőrfőkapitány szerda reggel 7 órától ismét felfüggesztette az ásotthalmi közúti határátkelő működését, mert a szerb oldalon kialakult helyzet miatt a határátlépés feltételei jelenleg nem biztosíthatók – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.


A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pedig tájékoztatott, hogy a röszkei autópálya- és közúti határátkelőhely sem működik. Várkonyi Gergely azt tanácsolta az utazóknak, válasszák a tompai vagy a tiszaszigeti határátkelőhelyet, ez utóbbi 7 és 19 óra között üzemel.