Tönkreverte a Győr a Fradit a BL-ben

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Borzalmasan, 13 góllal elverte a Győr az FTC-t a női kézis Bajnokok Ligájában. A második félidőben mindössze hat gólt dobott a Fradi. A tét a Final Four volt, de a visszavágó már formális lesz.


Női kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő:
FTC–Győri Audi ETO 18-31 (12-17)
gól: Szucsánszki, Pena 4, Schatzl 3, Szekerczés, Lukács, Zácsik 2, Hornyák, ill. Amorim 7, Löke 6, Groot 5, Knedlikova 4, Sulland, Kovacsics 3, Görbicz, Broch, Hársfalvi

A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, a Final Fourba kerülés a tét a Ferencváros és a Győr női kézis párharcában. Jóllehet, a párharc már az első, Dabason rendezett meccsen eldőlt, ugyanis a Győr meglepően simán verte a fővárosi zöld-fehéreket.

A két csapat egy hete bajnokin találkozott, a Győr akkor is simán, tizenegy góllal nyerni tudott, de a szakértők sem gondolták volna, hogy a BL-meccs is ugyanilyen sima lesz. A SportTV szakértői közül Borsos Attila erőteljesebb hazai védekezést hiányolt a szünetben, és valóban ez volt az egyik kulcsmomentum: a Fradi kapusai csak 23 százalékkal védtek, míg a túloldalon Kari Grimsbö 45-tel. Már a félidei ötgólos hátrány is sok volt a Fradinak, pedig a szünet előtt volt egy 4-0-s rohama, a Győr ugyanis 16-8-ra is vezetett már.

És fordulás után sem tudott mit tenni az FTC, a második félidő közepére ismét a tízgólos előnyért játszott a Győr, össze is jött, másodpercre pontosan a 45:00-nál lett meg a 24-14. A dobások pontossága ekkor 38, illetve 70 százalék volt.

A hajrára már inkább a becsületéért, és nem a továbbjutás illúziójával játszott a Fradi, ám nem sok sikerrel: még Szamoránsky Piroska sérülését is el kellett szenvednie, a különbség pedig a végére 13 pontosra hízott.


Amorim és Szekeres csatája


„A meccs előtt azt mondtam, ma sokkal jobban kellene játszanunk, mint a múlt szombati bajnokin, hogy nyerjünk. Sikerült, bár ez sosem könnyű a Fradi ellen – mondta Ambros Martín, a győriek spanyol edzője. – Sok meglepetést már nem tud okozni egymásnak a két csapat, a mai meccsen a kemény védekezés és a jó kapusteljesítmény rengeteget segített nekünk.”

„Nagyon sok lerohanásgólt kaptunk, és a végére fel is őröltek bennünket fizikailag” – panaszolta Szekeres Klára a Fradi részéről. A visszavágóról azt mondta, szeretnének „tisztes mérkőzést játszani, és tíz gólon belül maradni”.

Görbicz Anita, a győriek sztárja azt mondta: „Nem is értettem a Fradi játékát, nagyon laza volt a védekezése.”

A Final Fourt május 7-én és 8-án rendezik Budapesten.