Tomorit és Kiss Évát is leigazolta a Győri Audi ETO KC

Fotó: MTI/MTVA / Czeglédi Zsolt

-

HÁTTÉR

Három magyar és két holland válogatott játékos érkezik nyáron a női kézilabda Bajnokok Ligájában címvédő Győri Audi ETO KC-hoz.


A csapat hétfőn jelentette be, hogy Tomori Zsuzsanna, Kiss Éva, Tóth Gabriella, Nycke Groot és Yvette Broch egyaránt 2017 júniusáig írt alá.

Tomori Zsuzsanna 2 évre érkezik az FTC Rail Cargo Hungaria csapatából, és a balátlövő posztot erősíti majd Eduarda Amorim mellett. A Székesfehérvártól érkező Kiss Évával szintén 2 évre szerződik a Klub, ő Kari Aalvik Grimsbövel közösen őrzi majd az ETO kapuját. A fiatal irányító, Tóth Gabriella a mosonmagyaróvári fiókcsapatból kerül át Győrbe, bízva abban, hogy tehetsége a BL-szintű elvárások mellett tovább bontakozhat. A holland Cornelia (Nycke) Groot 2011 óta a dán Midtjylland irányítója, ő is 2 évre kötelezi el magát az ETO-ban. Beállós posztra érkezik a szintén holland Yvette Broch a Metzből, aki szintén 2017. júniusig kötött szerződést.

A jelenlegi keretből már ismert Katrine Lunde távozása, rajta kívül Herr Orsolya, Szepesi Ivett, Vesna Milanovic Litre, Hornyák Ágnes, Macarena Aguilar és Jelena Grubisic szerződését nem hosszabbítják meg.


Azért választottam a Győrt mert BL-t szeretnék nyerni. Régi célom már ennek a kupának az elhódítása, és erre itt mindenképpen lehetőséget látok. Az ETO-ban végzett munkára van egy kis rálátásom, nagyon szimpatikus számomra, és úgy érzem, ebben a közegben, klasszis játékosok között még sokat tudok fejlődni. A feladat és az új lehetőség nagyon motivál, várom már a győri kezdést.

Tomori Zsuzsa


Örülök, hogy megkeresett a Győr, hiszen nagyon jó csapat, és én örömmel állok az új kihívások elé. A tavalyi EB-szereplésemmel magasra tettem a mércét, szeretném ezt megtartani, és hasznos tagja lenni a csapatnak.

Kiss Éva


Nagy kihívás számomra, hogy az ETO felnőtt csapatában szerepelhetek, de évek óta ez a célom a klubnál. Nem lesz egyszerű, hiszen más típusú a játék, mint amit Mosonmagyaróváron játszunk, ezért biztos időbe telik, amíg beilleszkedem. Első körben szeretnék minél több játéklehetőséget kapni a Győrnél, és bebizonyítani, hogy ott a helyem a felnőtt csapatban.

Tóth Gabriella(via Győri ETO KC)


Ide kapcsolódó hír, hogy távozik Róth Kálmán a Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról és a jövőben kizárólag a Győri Audi ETO KC utánpótlás szakmai igazgatói munkájára összpontosít. Erről bővebben itt olvashat.


Fradi: Pena hosszabbít, Hornyák érkezik

A Ferencváros női kézilabdacsapata ugyan elvesztette a Győrbe visszatért Tomorit, de honlapján beszámolt arról, hogy a spanyol válogatottal Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Nerea Pena hosszabbított a klubbal, míg Vácról leigazolták Hornyák Dórát.

Lájkolj minket a Facebookon!