Tomoriék ikszeltek az Eb-ezüstérmesekkel

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

A magyar női kézilabda-válogatott 25-25-ös döntetlent játszott az Eb-ezüstérmes spanyol csapattal Érden, felkészülési mérkőzésen.


A két együttes végig fej fej mellett haladt. Az első félidőben a hajráig Németh András szövetségi kapitány együttese vezetett többnyire egy góllal, a szünetre mégis a vendégek mehettek előnnyel (13-14). A fordulás után a hazai gárda futott az eredmény után, rendre egy-két góllal a spanyolok léptek meg, a végjátékban azonban a magyar válogatott Bulath Anita vezérletével visszakapaszkodott, és döntetlenre „mentette” a meccset.

A spanyol keretben két játékos, Macarena Aguilar (Győri Audi ETO KC) és Nerea Pena (FTC-Rail Cargo Hungaria) személyében két magyarországi légiós is helyet kapott.

Az Európa-bajnoki hatodik magyaroknak a tavaszi szezonban a fő esemény az osztrákok elleni vb-selejtező. Az első mérkőzés június 5-én lesz Stockerauban, a visszavágónak június 13-án Győr ad otthont. A párharc győztese vehet részt a december 5. és 20. közötti dániai olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.