Tomori: Megrekedtem, stagnálok

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

Arra számít, hogy a Győrben harminc perces játékos lehet, miközben a Ferencvárosban egész meccseket töltött a pályán, de mindenképpen új impulzusokra volt szüksége, mert megrekedt a fejlődésben – ezt Tomori Zsuzsanna kézilabdázó mondta a DigiSport Reggeli Start című műsorában. Azt is jelezte: még szeretne valamikor ismét a Fradiban játszani. Tomori elismerte, hogy ő maga is vastagon benne van az FTC hétvégi, itthoni KEK-kudarcában.


„Ugyanúgy kezdtünk, mint a Győr ellen a kupadöntőben, az első tíz percet odaadtuk a dánoknak mindkét félidőben, akik pedig átrohantak rajtunk, miközben mi puhán védekeztünk és görcsösen támadtunk. Játékosokat illetően nem jobb csapat a Midtjylland nálunk, csak a skandináv stílussal van bajunk rendre” – mondta Tomori Zsuzsanna, a Fradi kézise.


Nem hinném, hogy a vezetőedzőnk felkészítésével lenne probléma, egyszerűen gödörbe kerültünk megint. Ebben a bukásban én is vastagon benne vagyok a két gólommal, nem ment a játék nekem sem

– tette hozzá Tomori. „Nem mondanám ki, hogy elbuktuk a KEK-döntőt, de csodának kell történnie, amihez az ellenfél gyengélkedése is hozzátartozna. Hogy milyen búcsúajándékot tudok még ígérni a Fradi-tábornak távozásom előtt? Ha nem lesz csoda, marad a bajnokság, azt még megpróbáljuk, mentális változás kell hozzá” – értékelte a hétgólos hazai KEK-elődöntős vereséget az átlövő. Leendő csapatáról, a Győrről elmondta: nekik az itthoni visszavágóval még összejöhet a BL Final Four, ha kemények lesznek – viszont a harmadik BL-trófeára most kisebb az esély. „Nyártól csatlakozom hozzájuk, mindenképpen váltani szerettem volna és semmiképpen sem külföldre szerződni a válogatott és az olimpia miatt, így a Győr volt a célpontom” – mondta Tomori, hozzátéve:


Mindent köszönök a Fradinak, de megrekedtem, stagnálok, ezért van szükségem új kihívásra, új háttérre, emberekre, hátha az impulzusok meghozzák a góljaimat.

Jövőjéről elmondta: „A Fradiban állandóan pályán voltam, úgyhogy kíváncsi vagyok, hogyan tudom majd megoldani az ottani versenyhelyzetet, harcot a csapatba kerülésért, kicsit félek is tőle, de 28 évesen érettnek érzem magam rá. Ambros Martínnal beszéltem a szerződés előtt, elmondta, miben számít rám bal- és jobboldalon meg védekezésben, várom már a munkát vele. Nem lesz a Győr jövőre sokkal erősebb az új igazolásokkal, ennél fontosabb Amorim és Görbicz visszatérése, amivel a BL egyik legerősebb kerete lesz”


Hogy mennyi játékpercre számíthatok? Jó teljesítménnyel bízom a harminc percnyi meccselésekben. A győri közönség? Megosztó személyiség voltam mindig is, bízom benne, hogy az ötezres táborban többségben lesz a szeretet.

Tomori Zsuzsa


A Fraditól szomorúan búcsúzik Tomori Zsuzsa. Kijelentette: „A Ferencvárosból minden hiányozni fog, a közönség mindenképpen, a fanatizmus, az egész közösség. Elek Gábor keze alatt lettem nemzetközi szintű játékos, az ő fő erőssége a csapategység kovácsolása, a mentális motiváció. Nem hiszem, hogy azért annyira meggyengülnének nélkülem, úgy tudom, jövőre jön két-három átlövő, igazolnak szélre és beállóra is, akkora változás nem lesz nálunk, legfeljebb többet cserélnek majd védekezés-támadás között”. Szavait így zárta:


Nem szeretek vándorolni, megnézzük, milyen lesz ez a két év Győrben, aztán döntök a folytatásról. Valaha még visszatérni a Fradiba? Hát igen, titkon szeretnék még ott kézilabdázni valamikor, szerintem vissza is fogok még térni hozzájuk.