Tömegverekedés tört ki a kiskunhalasi menekülttáborban

Fotó: MTI / Donka Ferenc

-

Hetven ember esett egymásnak, mert egymást hibáztatták a lassú ügyintézésért. A rendőrség erővel választotta szét a verekedőket.


Könnygázt és gumibotot kellett használnia a rendőröknek vasárnap Kiskunhalason, a Gábor Áron Laktanyában kialakított ideiglenes menekülttáborban, az úgynevezett meghallgató ponton (ez a hely igazából egy sátortábor, ahol a rendőrök átadják a menekültügyi hatóságnak a határon elfogott, az országba illegálisan belépő menedékkérőket).

A rendőrség közleménye szerint menedékkérők nehezményezték ujjlenyomataik rögzítését, és a szerintük lassú ügyintézést. A konfliktus akkor tört ki, mikor egy csoportot útnak indítottak a befogadó állomás felé. Az egyik, még a sorára váró ember úgy gondolta, hogy az ügyintézés a távozó csoport miatt lassult le, ezért egy követ dobott feléjük, amit tömegverekedés követett.

A Készenléti Rendőrség munkatársai könnygázzal és tonfával rövid idő alatt szétválasztották a verekedésben résztvevő mintegy 70 főt, a rendőri intézkedés során személyi sérülés nem történt – áll a rendőrségi közleményben. A rend 14 óra 30 perckor helyreállt, a Gábor Áron Laktanyához megerősítő erőket vezényelt a rendőrség.