Tömeges felmondás a Szent Imre kórházban

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Nyolcból hat altatóorvos mondott fel. Nyugaton sokkal jobban kereshetnek, és van is rájuk ott igény, de nem ez lehetett az oka. Rengeteg műtét csúszik.


A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban Fejér Csaba osztályvezető távozása után nyolc aneszteziológus szakorvosból hatan felmondtak. Emiatt csúsznak a betervezett műtétek és hosszabbodnak a várólisták.


Az Index információi szerint Fejér Csaba nem önszántából hagyta ott pozícióját, hanem állítólag a kórház vezetésének nyomására távozott. Az utána kilépő altatóorvosok pedig azért dönthettek így, mert nem látták megfelelőnek az anyagi és eszközfeltételeket a biztonságos munkavégzéshez. De nem csak ezen az osztályon van kevesebb orvos a kelleténél, a Szent Imre más osztályain is jóval kevesebb dolgozó jut egy betegre, mint korábban.

A kórház próbál minél gyorsabban aneszteziológusokat szerezni, de „az, hogy egyszerre felállt az osztály háromnegyede, azt az érzést kelti, hogy semmiképpen se menjünk oda dolgozni” – mondta a lapnak egy másik altatóorvos.

Ráadásul aneszteziológusból Európa-szerte hiány van, ezért a magyar szakorvosok szívesen mennek Nyugatra, ahol háromszor-négyszer annyit is kereshetnek.