Tombolva örültek a magyar válogatottnak a norvég tévében

Fotó: Getty Images / Maurizio Lagana

-

A VG Sporten stúdiójában Bernt Hulsker korábbi válogatott futballista, most szakkommentátor az asztalt verve kiabálta, hogy „Álomsorsolás! Álomsorsolás!”


A norvég sportcsatorna szakértővel megerősítve közvetítette a sorsolást, és, amikor a saját nevük kihúzása után leesett, hogy már csak Magyarország jöhet, mint ellenfél, a korábbi válogatott futballista, Bernt Hulsker nem rejtette véka alá, hogy mennyire örül a mieinknek. Az asztalt verve kiabálta, hogy „Álomsorsolás! Álomsorsolás!”


„Hatalmas lehetőséget kaptunk, hogy ott legyünk az Európa-bajnokságon. Ez álomsorsolás volt – mondta később már lehiggadva. – Jobb csapatunk van, mint a magyaroknak, ennél jobban nem is alakulhatott volna. Most Högmón (a norvég szövetségi kapitány, Per-Mathias Högmo) van a nyomás. A győzelmen kívül minden más eredmény hatalmas csalódás lenne.”

Egyetértett vele Nils Johan Semb is, aki szintén úgy vélte, hogy két meccsen nem lehet kérdés, melyik csapat fog továbbjutni. „Bármelyik másik csapatban több sztár van, a magyaroknak nincsenek sztárjaik.”A Liverpool korábbi norvég válogatott középpályása, John Arne Riise a Twitteren üzent a párosítással kapcsolatban: „Minden tisztelet a magyaroké. Ti mire számítotok ellenük. Papíron a legkönnyebb ellenfél, de biztos, hogy nem lesz könnyű. Izgatottan várom!”