Tom Selleck tűzcsapból lophatta a vizet aszály idején

Forrás: Flickr

-

Tom Selleck amerikai filmszínészt, az egykori Magnum-sorozat sztárját azzal vádolják, hogy két éve lop rendszeresen vizet kaliforniai birtoka számára az aszály sújtotta vidék egy nyilvános tűzcsapjából - tudósítottak a helyi lapok.


A Ventura megyei bíróságon szerdán keresetet nyújtott be egy helyi vízmű, a Calleguas Municipal Water District, amely azt állítja, több mint tucatnyi alkalommal töltöttek meg a tűzcsapból egy folyadékszállító járművet vízzel, melyet a 70 éves színész 24 hektáros birtokára szállítottak. A Los Angeles Times szerint Selleck avokádót termeszt a farmján.

A vízmű irataiban az is szerepel, hogy majdnem 22 ezer dollárt, 6,3 millió forintot fizettek egy magánnyomozónak, hogy dokumentálja a 2013 óta folyó lopást.

A megyei seriff szintén nyomozott, de nem tudta megállapítani, hogy bűncselekmény történt-e. Selleck és munkatársai nem válaszoltak a szerdai telefonhívásokra, hogy magyarázatot fűzzenek a vádakhoz.

A keresetet június 30-án nyújtotta be a vízmű, miután a kaliforniai településeknek negyedével kell korlátozniuk vízfogyasztásukat a 2013-as mennyiséghez képest az államot sújtó óriási, négy éve tartó aszály miatt. A vízmű keresetében az is olvasható, hogy levelekben intették a színészt az illegális vízvételezés befejezésére, a teherautót mégis látták március négy napján is, amint a tűzcsapról megtölti a tartályát, majd a farmra szállítja a vizet.