Tóbiás: A terroristákat semmilyen kerítés nem állíthatta volna meg

-


A józan többség tudja, hogy a párizsi terroristákat semmilyen kerítés nem állíthatta meg. A terrorizmusért a terroristák felelnek - mondta parlamenti felszólalásában Tóbiás József MSZP-elnök.


Azt mondta, elítélnek minden olyan kezdeményezést, amely valaki mást is felelőssé kíván tenni. „Miniszterelnök úr megdöbbentett: nem egy erős Európáról beszél, hanem pontosan a félelemnek a továbbgyűrűzését kelti, amellyel szemben kell meghatározunk magunkat” - mondta.

Tóbiás szerint Európa nem maradhat adós. „Erős, arányos, hatásos válaszra van szükség. A közös Európa sem kulturális, sem gazdasági, társadalmi, demokratikus értelemben nem engedheti meg, hogy bezárjanak bennünket” Hozzátette: közös erőt kell képezni. „Ez az elmúlt 8 hónapban is rendelkezésére állt volna Európának. Európa most egységet akar teremteni, ebben szükség van Önre, miniszterelnök úr” - mondta.

Az MSZP-elnök azt követelte, hogy Orbán legyen kezdeményező azzal kapcsolatosan, mitől lesz megvédve a biztonság, a gazdaság, mindaz, aminek Párizsban annak idején az alapjait rakták le.

„Két javaslatunk van: ha akarunk közös megoldást, hogy legyen közös határrendészet, akkor fogadjuk el az EU-javaslatot erről és a közös EU hírszerzési ügynökségről”.