Többmilliós kifizetetlen kórházi számla a Szigeten bulizók után

Forrás: Rockstar Photographers

-

Sokba kerül a Honvédkórháznak az egyhetes fesztivál.


A Sziget ideje alatt a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának negyedével nőtt a forgalma, ez napi 20-25 többlet esetet jelentett. A Honvédkórháznak jutott ugyanis az a feladat, hogy ellássa a fesztiválon bajba jutott fiatalokat. Többek között agyrázkódást, kulcscsont- és végtagtörést, illetve különféle belgyógyászati kezeltek az ügyeletben az orvosok – írja a Népszabadság.

A Szigetről érkezett betegek ellátásának utólagos adminisztrációja még zajlik, így a költségekre vonatkozóan pontos adat még nincs, de tavaly négymillió forint veszteséget okozott az intézménynek az, hogy a biztosítás nélküli betegek ellátását senki sem fizette ki a Honvédkórháznak. A biztosítás vagy az azt igazoló okmány nélkül kizárólag az életet veszélyeztető sérüléseket, állapotokat kellene ellátniuk, de „emberiességi megfontolásokból” valamennyi orvosi segítségre szorulót ellátták – írja a lap.

A Népszabadság szerint a Honvédkórház többször kezdeményezte a Sziget Fesztivál vezetőinél, hogy más tömegrendezvényekhez hasonlóan ők is kössenek megállapodást velük, melynek keretében azon betegek is ellátást kaphatnak, akiknél nincs ott a biztosítást igazoló kártya, de a fesztivál szervezői eddig erre nem mutattak hajlandóságot.