Többfelé lehet óriási zivatar

-

Tizennégy megyére és a fővárosra másodfokú hőségfigyelmeztetést is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára. Emellett továbbra is csaknem az egész országban lehetnek intenzív esőzések.


Budapesten, Pest megyében, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Veszprém megyében van érvényben narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés a hőség miatt. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat.A legmagasabb hőmérséklet 31-35 fok között lesz, késő estére 22-29 fokig hűl le a levegő. Több megyére felhőszakadás miatt is figyelmeztetést adtak ki. Borsod, Heves és Nógrád megye ennyivel megússza, ott nem lesz pokoli hőség.

A legjobban a Somogy és Zala megyeiek járnak, ott se hőség, se felhőszakadás nem lesz.

Csütörtökön viszont még durvább lesz a helyzet, az OMSZ Nógrád és Heves megye kivételével mindenhova másodfokú hőségriasztás miatt adott ki figyelmeztetést.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint túlnyomóan napos idő várható, délután folytatódik az országos hőség, 30 fok feletti csúcsértékekkel. Melegfronti hatás terheli a szervezetet. Az oldal is jelez előre záport és zivatart, igaz, kevesebb helyre. A szél gyenge marad, zivatarok környezetében erősödhet meg. Késő este is meleg lesz, nagyjából 26 fok.


Csütörtökön is derült idő várható, csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a forró nyári napsütést. Reggelre 16 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet, délután viszont 34 fok lehet. A szél mérsékelt marad.