Többen meghaltak, amikor felrobbant egy hajó motorja Indonéziában

-

A turistahajó balesetének több mint egy tucat sérültje is van.


Felrobbant egy turistákat szállító kirándulóhajó motorja az Indonéziához tartozó Bali partjainál, a balesetben két ember meghalt, és legkevesebb 13-an megsebesültek. A rendőrség szerint egy holland és egy indonéz halt meg a balesetben. A sérültek között ausztrál, dél-koreai, brit, francia, ír, német, olasz, portugál és spanyol turisták vannak, őket a sziget fővárosa, Denpasar egyik kórházába szállították.

A robbanás egy Bali és a külföldi turisták körében közkedvelt sziget, Gili Trawangan között közlekedő motoros bárkán történt. A hajón 35-en utaztak. 200 méterre hagyták el a kikötőt, amikor füstölni kezdett a hajó motorja és berobbant.

Tavaly júniusban a Bali és Lombok között közlekedő komphajón két kisebb robbanás volt. A fedélzeten 129-en, elsősorban turisták voltak, közülük 25-en sérültek meg. A több mint 4 millió lakosú Bali az indonéz szigetvilág keleti részén található rendkívül népszerű üdülőhely. Tavaly 4 millió turista töltötte szabadságát az indiai-óceáni szigeten, a legtöbben, csaknem egymillióan Ausztráliából érkeztek.