Több frissen átadott BUBI-állomást helyeztetne át a Kerékpárosklub

Fotó: VS.hu / Kozma Zsuzsi

-

Két esetben egyáltalán nincs a közelben tömegközlekedési lehetőség, csak négyet lehet könnyen megközelíteni, és csak három nem zavarja a gyalogosokat. A 15 idén épült vadonatúj közbringaállomást elemezte a Kerékpárosklub.


„Sajnos elég sok helyen látszik szükségesnek a gyűjtőállomások áthelyezése ahhoz, hogy az hatékonyan szolgálja a felhasználókat, a többi közlekedőt és így a BKK célkitűzéseit is” – írta a BKK vezérigazgatójának a Kerékpárosklub elnöke, miután elkészült a civil szervezet elemzése a 15 újonnan elkészült és átadott BUBI-állomásról.

Az elemzésben az elhelyezés akadálymentes megközelíthetőségét, a célpontokhoz és a tömegközlekedési eszközök megállóihoz való közelséget nézték, illetve azt, hogy mennyire zavarják a gyalogosokat.

A 15-ből csak 3-ról állapították meg egyértelműen, hogy az nem zavarja a gyalogosokat, 4 az elhelyezése miatt pedig egyértelműen zavaró.
Kettő közelében nincs tömegközlekedés, egy helyen pedig messze van, de a legtöbb problémát az jelenti, hogy az állomás megközelítése nehézkes.

A Kerékpárosklub a módosításokra a javaslatait elküldte a BKK-nak, de levelükben megjegyzik, hogy „a szakmai egyeztetés hiánya veszélyeztetheti a program sikerességét”.
A tervek szerint 2015-ben a BUBI közbringarendszer 22 új állomással és 50 biciklivel bővül, vagyis őszig még hét állomást adnak át.