Több tucatnyian haltak meg egy indiai vonatszerencsétlenségben

-

Kisiklott egy személyszállító vonat pénteken Észak-Indiában. A balesetben legkevesebb huszonhatan meghaltak és harmincan megsebesültek.


Ram Murasz Jadav helyi rendőrtiszt arról számolt be, hogy a vonat három kocsija az Uttar Prades államban fekvő Basravan falu közelében leszaladt a sínekről, és összeroncsolódott. A hatóságok egyelőre huszonhat holttestet találtak a helyszínen.


A mentőszolgálat fémvágó eszközöket vetett be az összezúzódott kocsikban rekedt emberek kimenekítésére. Jadav hozzátette, a hatóságok attól tartanak, hogy továbbra is sokan tartózkodnak a vonaton. A baleset okairól egyelőre semmit nem tudni. Az indiai vasútügyi minisztérium vizsgálatot rendelt el.

Az egyik kisiklott kocsi utasokat szállított, egy másik pedig vonatkísérő kocsi volt, és valószínűleg üresen közlekedett. Az NDTV nevű indiai televíziónak illetékesek azt mondták, hogy sokkal magasabb lenne az áldozatok száma, ha mindegyik kocsiban lettek volna utasok.

Indiában gyakoriak a vonatbalesetek. A hatalmas ország rendelkezik a világ legsűrűbb vasúthálózatával, és a vonatok naponta több mint 23 millió utast szállítanak. A legtöbb balesetet emberi mulasztás és a karbantartás hiánya okozza.