Több száz milliós értékben lopott országszerte a magyar pókember

Forrás: InterCom

-

V. Károly, a 47 éves exlégtornász 10 megyében vitt el lakásokból készpénzt, ékszereket, órákat.


Tarcsa Csaba, az ORFK főkapitányi biztosa, a nyomozás koordinátora elmondta, hogy a „magyar pókember”, V. Károly 2013 ősze óta lopott lakásokból. A férfit idén június 12-én éjszaka fogták el Debrecenben, lopás közben.

A győri tájékoztatón kiderült, hogy a milliós, esetenként több tíz millió forint értékű ékszerek, órák egy részét orgazdákon keresztül értékesítette, más részüket fizetség fejében ajánlotta fel életszínvonala fenntartásáért.

Bánhalmi Zsolt, a Győr-Sopron-Moson megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese szerint a férfi profiként járt el minden esetben, főként jól megközelíthető, nagyobb városokban lopott. Az esetek többségében a házak falain mászott fel az éjszakai órákban az üres első emeleti lakásokba, amelyek teraszajtóit felfeszítette, majd kiiktatta a riasztórendszereket. Ahol széfet talált, arra lyukat vágott. A megyében főként Győrben és Mosonmagyaróváron lopott, 30-40 esetben, de ezek közül csak tízben van bizonyíték ellene.

V. Károly Budapesten élt egy nagy értékű ingatlanban családjával, lovardája is volt, bár minden ingósága felesége és gyermekei nevén szerepel. A házkutatás során mintegy 600 ékszert, órát foglaltak le a nyomozók.

Károlyi Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta, hogy a férfi a városokban kifigyelte, hogy melyek azok a lakónegyedek, ahol nagyobb értékek lehetnek. Minden helyszínre saját autójával érkezett, de lopás közben semmilyen irat vagy személyére utaló dokumentum, tárgy nem volt nála.

V. Károly ellen különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt folyik eljárás az érintett megyékben. Büntetési tétele tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.