Több százan kitörtek a bicskei vasútállomásról

-


Mintegy két-háromszáz illegális bevándorló kitört a bicskei vasútállomás területéről, és a közeli bozótos felé futott - látta az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója péntek délután.

A rendőrök nem tudták feltartóztatni a tömeget. A migránsok a vasúti sínek mentén haladnak tovább, Győr irányába. Mintegy 50-en a másik irányba is kitörtek, Budapest felé.

Egészen idáig patthelyzet volt a vasútállomáson: a menekültek nem voltak hajlandók leszállni csütörtök óta a vonatról, amiről azt hitték, eljutnak vele legalább az osztrák határig. Időnként 20-30 ember a vasúti kocsik előtt követelte a szabadságot.

A hangulat egyébként nyugodt volt, az MTI szerint 20-30 rendőr teljesített szolgálatot.


Délután 13.00 óra előtt 64 illegális bevándorló átugrott a bicskei befogadóállomás kerítésén és elszaladt - jelentette be Kiss Attila, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgató-helyettese.

A menekülteket Budapesten, a Budafoki úton regisztrálták, majd busszal szállították őket a bicskei befogadóállomásra. A bevándorlók látszólag együttműködtek, de amikor leszálltak a járműről, elfutottak. Kiss Attila azt mondta, amennyiben valaki többször„kivonja magát az eljárás alól”, menekültügyi őrizetbe kerül.

A BÁH főigazgató-helyettese elmondta: péntekig 150 611 menedékkérelmet regisztráltak, a regisztráció folyamatos.