Több száz maszkos férfi vert meg menekült gyerekeket Stockholmban

Forrás: Aftonbladet

-


Az Independent híre szerint péntek este több száz maszkos férfi jelent meg a stockholmi főpályaudvaron, megvertek menekülteket, illetve bárkit, aki kinézetre nem tűnt svédnek. A stockholmi rendőrség szóvivője szerint a férfiak kifejezetten menekült gyerekeket céloztak meg.


A támadást megelőzően a férfiak szórólapokat osztogattak, amelyeken az állt, hogy az "észak-afrikai utcagyerekek" meg fogják kapni a "büntetést, amelyet érdemelnek". A fenyegetés arra vonatkozik, hogy néhány nappal ezelőtt egy gyerekeknek fenntartott menekültszállón megöltek egy fiatal szociális munkást.

A péntek esti támadással összefüggésben négy embert tartóztattak le: egyet azért, mert rátámadott egy rendőrre, hármat pedig maszk viseléséért, ami Svédországban illegális.

Az eseményeket követően egy svéd neonáci csoport közleményt adott ki, amelyben azt állították, hogy a támadás "megtisztította a főpályaudvart az észak-afrikai bűnözőktől". Hangsúlyozták, hogy mivel a rendőrség képtelen megfékezni a menekülteket, akik szerintük terrorizálják a svéd lakosságot, kénytelenek saját kezükbe venni az igazságszolgáltatást.