Több száz illegális fogadóoldalt blokkol az adóhatóság

Fotó: AFP / OLIVER BERG

-


Kevesebb mint két év alatt 342, engedély nélkül működő sportfogadási és játékoldalt tett elérhetetlenné az adóhivatal. A különféle szabályszegések miatt a hatóság több száz millió forintos büntetést szabott ki az érintettekre. Erről a Magyar Idők számolt be.

A hatályos jogi előírások szerint interneten elérhető szerencsejátékot csak a magyar állam tulajdonában álló Szerencsejáték Zrt. kínálhat idehaza a játékosoknak. Lóversenyre a szintén állami Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. vehet fel téteket az interneten, online kaszinójátékot pedig a honi kaszinók üzemeltethetnek.

Vagyis az összes többi, Magyarországon is elérhető, jellemzően külföldi cég által üzemeltetett honlap a letiltás sorsára juthat. Az adatok szerint az adóhivatali határozatok igazán az utóbbi egy évben sokasodtak meg.

A NAV-nál folyamatosan ellenőrzik azt is, hogy egy-egy érintett szolgáltató nem próbálkozik-e meg a tiltó rendelkezés kikerülésével. A hatóság emberei szemmel tartják, hogy a játékoldalak a blokkolás ideje alatt nem élednek-e újra. Ha igen, újabb eljárás és újabb szankció jöhet.