Több nő is szexuális zaklatással vádolja az izraeli belügyminisztert

-

Négy korábbi munkatársnője is szexuális zaklatással vádolja Szilván Salom izraeli minisztert, de nem fordulnak rendőrséghez, mert félnek, hogy meghurcolnák őket. Tavaly korábbi titkárnője tett ellene feljelentést egy másfél évtizeddel korábbi zaklatás miatt. Az ügy addigra elévült, így a minisztert nem ítélték el, de államelnöki jelölését meghiúsította a botrány. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy nem tud leállni a zaklatással.


Több korábbi munkatársa szexuális zaklatással vádolja Szilván Salom izraeli belügyminisztert és miniszterelnök-helyettest. A politikust legutóbb megvádló nő beszámolója szerint néhány évvel ezelőtt egy munkamegbeszélésen Salom megpróbálta erőszakkal megcsókolni. Ha bíróságra kerülne az ügy, kész tanúvallomást tenni, de magától nem akar a rendőrséghez fordulni.

Előzőleg egy másik nő azt állította, hogy több mint tíz évvel ezelőtt Szilván Salom hivatali feljebbvalói helyzetével visszaélve orális szexre szólította fel, egy másik nő pedig több mint egy évig tartó szexuális zaklatásról számolt be. Az egyik izraeli kereskedel tévécsatornának egy negyedik áldozat is nyilatkozott, ő arról számolt be, hogy a miniszter a szoknyája alatt fogdosta és erőszakkal próbálta megcsókolni. Bár a Merec nevű izraeli baloldali ellenzéki párt rendőrségi vizsgálatot követel a miniszter ellen, egyik áldozat sem hajlandó feljelentést tenni, mert attól tartanak, hogy meghurcolnák őket.

Salomot többször megvádolták már szexuális zaklatással, de eddig megúszta a felelősségre vonást. Tavaly egy másfél évtizeddel korábbi szexuális zaklatás miatt tett feljelentést a politikus ellen egykori titkárnője, de ez az ügy addigra már elévült. A panasszal a volt titkárnőnek mégis sikerült megakadályoznia, hogy Salom államelnöknek jelöltesse magát, noha előzőleg bejelentette, hogy indulni akar Simon Peresz hivataláért.