Több mint ötszázan szenvedtek égési sérüléseket a tajvani vízi parkban

Forrás: AFP

-

Jóval több ember sérült meg a szombati tajvani tűzesetben, mint amennyiről először tájékoztattak. Először kétszáz sérültről szóltak a hírek, de a vasárnapi információk szerint 516 ember sérült meg. Ebből majdnem kétszáz személyt az intenzíven ápolnak.


A szombati híradások még mintegy kétszáz sérültről szóltak, vasárnapra azonban kiderült, hogy további több mint 300 ember maga ment kórházba, hogy ellássák sérüléseit. Jelenleg 410 ember van még kórházban, ebből 194-en az intenzív osztályon fekszenek, közülük pedig nyolc ember állapota válságos. A média értesülései szerint a sérültek közül négyen a szárazföldi Kínából érkeztek, ketten pedig máshonnan külföldről.


A tűz egy koncerten keletkezett a főváros mellett lévő Formosa Fun Coast nevű vidámparkban. Az előadást körülbelül ezer ember nézte, illetve közben táncolt a színpad előtt. A show részeként színes festékport szórtak a közönségre, amely feltehetőleg a fényszórók hője hatására belobbant. Egy kormánytisztviselő újabb közlése szerint robbanás is történt, aminek okát a tűzoltók még vizsgálják.