Több mint kétezren szálltak vonatra a Keleti pályaudvaron

-

Sorba rendezve közelítik meg a menekültek a vonatokat. Folyamatosan érkeznek a menekültekkel teli vonatok a hegyeshalmi vasútállomásra.


Vasárnap délig több mint kétezer menekült hagyta el vonaton a Keleti pályaudvart, a hatóságok napról napra egyre szervezettebben kezelik a helyzetet. Vasárnap délben sokkal többen voltak a pályaudvaron, illetve az aluljáróban, mint szombaton, az aluljáró tele van, de a rendőrség és az önkéntesek két sorba állították az embereket, hogy rendben közelíthessék meg a vonatokat.

Eközben több mint száz menekült vár a vámosszabadi befogadó állomás előtt arra, hogy taxival vagy gyalog a győri vasútállomásra jusson. A település polgármestere elmondta, hogy szombatról vasárnapra virradó éjszaka több busz is érkezett tele menekültekkel a befogadó állomáshoz. Egy részük már taxival vagy mintegy száz fős csoportokban rendőri kísérettel gyalogolt a győri vasútállomásra a 14-es úton.

Továbbra is folyamatosan érkeznek a menekültekkel teli vonatok a hegyeshalmi vasútállomásra. Éjszaka nyugalom volt a városban, de hajnal óta, ahogy érkeznek a vonatok, mintegy ötszázas csoportokban rendőri kísérettel gyalogolnak a migránsok a határra. A Magyar Vöröskereszt önkéntesei mellett a település több lakója is meleg étellel segít az úton lévőknek.