Több mint hetven holttest volt a parndorfi teherautóban

Fotó: AFP / DIETER NAGL

-

Sajnos az osztrák rendőrök alulbecsülték az áldozatok számát. A Reuters szerint gyerekek is vannak a halottak között.


Több mint hetven holttestet találtak a nyomozók abban a csempészjárműben, amelyet csütörtökön fedeztek fel az osztrák A4-es autópálya egyik leállósávjában – közölte pénteken az osztrák belügyminisztérium.

A Bild szerint 71 áldozatra bukkantak. A rendőrség eredetileg ötvenre becsülte a Magyarországról érkezett gépkocsiban talált halottak számát. Bár korábban azt írtuk, hogy a Kronen Zeitung szerint gyerekek nincsenek, péntek délelőtt a Reuters arról adott hírt, hogy 59 férfi, 8 nő mellett 4 gyerek is az áldozatok között van. A halottak megszámlálását megnehezítette a holttestek előrehaladott bomlása.

Több feltételezett elkövetőt is elfogtak a rendőrök.

A burgenlandi Pándorfalu (Parndorf) közelében veszteglő, magyar rendszámú teherautóra az osztrák autópályát üzemeltető Asfinag egyik munkatársa bukkant rá csütörtök reggel. A feltételezések szerint a sofőr elmenekült a helyszínről. A magyar ideiglenes rendszámú járművet csütörtök délután vontatták Nickelsdorfba , és ott egy helyi csarnokban már az esti órákban hozzákezdtek a teherautó felnyitásához. Az ideiglenes rendszámot egy román férfi kérte, a teherautó egy szlovák húsipari cég által eladott kocsi.

További részletek az ügyről ebben a cikkünkben találhatók.