Több mint hatvanan eltűntek a manilai papucsgyári tűzben

-


Öt munkás biztosan meghalt, amikor tűz ütött ki a Fülöp-szigeteki főváros, Manila egyik külvárosában lévő üzemben; több mint hatvanan pedig eltűntek, félő, hogy ők is életüket vesztették. Az eltűntekről a családtagoktól tudnak a hatóságok.

Tűzoltók arról számoltak be, hogy miután megfékezték a tüzet, az épületben nem találtak túlélőket. A körzeti tűzoltóparancsnok azt mondta, az elsők között ért fel a kiégett épület második emeletére, ahol sok, felismerhetetlenségig összeégett holttestet látott. A parancsnok hozzátette, most azt próbálják kideríteni, hogy az eltűntek bennrekedtek-e a gyárépületben vagy végül sikerült kimenekülniük a lángok martalékává vált üzemből.Korábban még arról számolt be a helyi média, hogy a papucsgyár közel háromszáz dolgozója rekedt az épületben, és csupán az első emeleten tartózkodóknak sikerült kijutniuk.

A polgármester azt mondta, a tüzet az épület bejárati ajtajánál végzett hegesztési munkálatokkor keletkezett szikrák okozhatták. A gyártulajdonos unokahúga is odaveszett a tűzben.