Több mint egy évtized után kapnak új egyenruhát a vasutasok

-

Közel nettó egymilliárd forintért rendelt új egyenruhát a MÁV a formaruha viselésére jogosult, illetve kötelezett dolgozóinak - írta hétfői számában a Világgazdaság.


A vasúttársaság kommunikációs igazgatósága arról tájékoztatta a lapot, hogy a közbeszerzési pályázatot a Pro-Team Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft. és a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. konzorciuma nyerte meg.


A megbízás értelmében az első tételeket már az idén szeptembertől szállítják a MÁV-nak, amely 2018. január 1-jéig az utolsó kollekciót is szeretné kiosztani dolgozóinak. A jelenlegi formaruhát több mint tíz éve vezették be a vasúttársaságnál.

Az új egyenruha sötétebb mélykék színű lesz, és új, korszerű alapanyagokból készül. A kabátok lélegző és vízálló alapanyagokkal, ragasztott technológiával, a kosztümök, az ing- és blúzalapanyagok lélegzők, könnyen kezelhetők – írja a lap. A fazonok modernek, elegáns kivitelűek, a MÁV szerint megállják helyüket a mai divatban, és megfelelnek a kor követelményeinek. A kollekció fazonja is megfelel minden korosztálynak.

A mozdonyvezetők formaruhája is teljes körűen megújult; farmerdzsekit, farmernadrágot és farmer térdnadrágot viselnek a jövőben.