Több mint 24 órán át oltották az égő hulladékot Szegeden

Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

-

HÁTTÉR

Több mint 24 órás munkával, hétfő estére eloltották a tűzoltók a szegedi Délép ipari parkban, egy hulladékhasznosítással foglalkozó cég telephelyén vasárnap keletkezett tüzet. Nincs veszélyes légszennyeződés – tájékoztatott a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


A tűzoltók az utómunkákat is befejezték, csupán az érintett cég két dolgozója őrzi a helyszínt éjszaka. A Csongrád Megyei Kormányhivatal korábbi tájékoztatása szerint a vasárnap délután keletkezett tűz okozta légszennyezés minden összetevő esetében messze a határérték alatt maradt. Bár városszerte érezhető volt az égett gumi szaga, ez nem jelentett a lakosság számára tényleges veszélyt.


A kormányhivatal szakemberei által végzett helyszíni szemlén megállapították, hogy a telephelyen 900 négyzetméteren vegyes, városi lomtalanításból származó hulladék, valamint mellette mintegy 300 négyzetméteren gépjárműgumi-hulladék gyulladt meg. Azt hatósági eljárás fogja tisztázni, történt-e valamilyen mulasztás, és szükség van-e további levegőtisztaság-védelmi vagy hulladékgazdálkodási hatósági intézkedésre.


Mint korábban megírtuk, 3000 köbméter hulladék kapott lángra vasárnap délután a szegedi telepen, a tüzet pedig azért tudták nehezen eloltani, mert a hulladék folyamatosan újragyulladt. Korábbi értesülések még arról szóltak, hogy akár keddig is eltarthat az oltás.