Több millióval ugrik az állami vezetők fizetése

-

Azután változott a villamos művek, a vagyonkezelő, a Szerencsejáték Zrt. és a MÁV vezetőinek alapbére, hogy munkahelyük új besorolást kapott.


Az Index vette észre, hogy a keddi közlönyben több nagy állami vállalatot is átsoroltak az eddig csak a pénzügyi szektor cégeit tömörítő első kategóriába, ahol havi bruttó 5 millió forintban határozták meg az adható alapbért. Az energia-szolgáltatóknál és a stratégiailag kiemelt cégeknél havi 4 millió forint a legmagasabb vezetőknek adható alapbér, a többi állami cégnél havi 3 millió forint lehet a havi bruttó.

A döntés értelmében most már 5 milliós alapbért kaphatnak a Magyar Villamos Művek (MVM), a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV), a Szerencsejáték Zrt. és a MÁV vezetői is. Tavaly ezeknél a cégeknél még 2 millió forint körül volt a vezérek alapbére, igaz, valamivel nagyobb bónuszt kaptak mellé, mint ami majd ezután jár.

Korábban arról írtunk, hogy a Szijjártó Péter felügyelete alá tartozó Eximbank vezetői az első haszonélvezői között vannak annak a kormányrendeletnek, amely ötmilliós fizetést is megenged.