Több millió forinttal tartozik az állam Darnyi Tamás úszóiskolájának

-

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) milliárdokkal tartozik intézményeknek, köztük a négyszeres olimpiai bajnok úszóiskolájának.


A Klik több millió forinttal tartozik Darnyi Tamás úszóiskolájának, ahová a kötelező testnevelésóra keretein belül számos iskola diákja jár úszásoktatásra – tudta meg a 444.hu. Miután a Klik 5 millió forinttal tartozik az úszóiskolának, így az az idén nem vállalta másfél tucat II. kerületi iskola diákjának oktatását, ami a kötelező testnevelésórák okozta teremhiány miatt kimondottan rosszul jött az iskoláknak.

A Klebelsberg Intézményfenntartó – a Népszabadság értesülései szerint – közel 10 milliárd forintos tartozást halmozott fel működése kezdete óta. Múlt héten már a Nemzetgazdasági Minisztérium is elismerte, hogy a Kliknek csak az önkormányzatok és a közműszolgáltatók felé 8 milliárd forint tartozása van.

A 444.hu megkeresésére a Kliktől azt a választ kapták, hogy a tartozás rendezése folyamatban van. Az érintett 15 intézményben a mindennapi testnevelésóra feltételei biztosítottak – állította a központ.